kennel Cheenik´s alaskan malamute 

OMPLACERING

- alaskan malamute söker nytt hem -

 

1. Vi söker ett kärleksfullt hem till en vuxen tik, där hon kan få vara ensamhund. Hon är ingen problemhund men trivs bäst om hon får leva själv utan andra hundar.
Hon är väldigt snäll och lättsam och älskar människor i alla åldrar. Är van att bo både inne och i hundgård.
Hon är inte van vid katter eller andra smådjur. En supermysig familjemedlem, en härlig turkompis, promenadkompis eller att dra dig på skidor. Kräver inte mycket motion utan är nöjd om hon bara får vara med.

Är du nyfiken och vill veta mer så kontakta mig och berätta om er själva, så berättar jag mer om tiken.
Tycker både ni och vi sen att det låter bra så är ni välkomna att komma och hälsa på. Ni får ta med tiken hem på prov ett tag och känns det bra även efter provperioden så är tiken er. 

Kontakta mig på cheeniks@live.com

 

Varför omplacera en kär familjevän?

Vi älskar alla våra hundar och alla har dom olika personligheter, vilket är väldigt härligt. Dom lever väldigt nära oss hela livet, både inne i huset och ute i hundgårdarna som är byggda runt ett hundhus som dom alla kan gå in i och allt annat vi gör tillsammans varje dag. Alla hundarna är olika och fantastiskt underbara!

För att alla hundarna ska må bra så måste man se till varje individ och vad den behöver. Vilken typ av motion och hur mycket, vilka hundar den trivs bäst att bo tillsammans med, vilken hundgård som passar den bäst, har den ett stort grävbehov så ska den få bo i en hundgård där den kan få utlopp för sitt grävande tex. Alla är olika som sagt och det finns dom hundarna som inte mår bra av att leva i för stor flock eller rent utav inte trivs med andra hundar över huvudtaget. Den kan bli stressad av det och skulle kanske trivas med bara EN hundkompis eller bara ha människor i sin flock. När man har många hundar som vi har så kan man inte blunda för detta, alla hundar måste må bra och vara lyckliga. Vi har hållt på med malamuter i en herrans massa år och ett par gånger under den här tiden har vi haft hundar som inte trivs i hundflock.
Då kan man som ägare inte vara egoistisk pga egna känslor och blunda för det, utan för hundens skull måste man lösa det genom att hitta ett kärleksfullt, passande hem till den hunden.