kennel Cheenik´s alaskan malamute 

Att köpa valp från oss...    

Agouti-valp

Vår målsättning med vår avel är att få fram friska, rastypiska hundar med ett underbart temperament och bra dragvilja. Alla valpar säljs efter SKK's (Svenska Kenneklubbens) regler och med SKK's köpeavtal.   

 

Valpen flyttar vid ca 9 veckors ålder och då är valpen:

  • Registrerad i SKK = stamtavla
  • Vaccinerad
  • ID-märkt med microchip
  • Avmaskad 3 ggr
  • Veterinärbesiktigad (senast 7 dagar innan leverans)
  • Försäkrad mot dolda fel i 3 år i Agria. 
  • Livslång support om ni vill
Valpen får med sig halsband, koppel, lite mat som den är uppväxt på, tuggben, leksak, filt, lite andra småsaker och livslång support!
Nyhet! Från och med i år 2016, bjuder vi även valpköparen på 1 års medlemskap i SPHK om inte någon i familjen redan är medlem.
 
Hur lever mamman och valparna på kenneln?
Våra hundar bor i hundgård med eget hundhus som de går in och ut ur som de vill, där de har ren och tjock bädd med halm. Alla hundarna kommer in i vårt hus ibland för att umgås, en eller två i taget, det är härligt att få bli bortskämd en stund inomhus.
När tiken är dräktig bor hon inne i huset med oss ca 2 veckor innan hon ska föda för att acklimatisera sig. Valparna föds och bor inne med mamman i valplådan de första två veckorna. Efter det är valplådan oftast mer i vägen än till nytta, så då plockas den ut och utrymmet i valprummet blir större och valparna får bättre förutsättnignar för all träning, alla utforskningar och den livsviktiga leken. Valparna bor inne tills de är ca 5 veckor, då får de flytta ut till hundgården där de har en valp-anpassad hundgård med tak, där de kan gå in och ut i hundhuset som de vill och extra mycket leksaker att sysselsätta sig med. Minst två gånger om dagen går vi promenad, leker på ängarna, går i skogen, busar i trädgården eller myser inne i huset. Det är social träning, koppelträning, ljudträning, bilträning, möten med människor, andra hundar och djur och massor med mys och kel. När vi har valpkull tar jag väldigt mycket bilder som jag lägger upp på vårt Instagramkonto, Cheeniks. 
Vi är väldigt måna om att våra valpar får ett kärleksfullt och aktivt hem och extra kul om de används i drag i någon form, men inget krav! Vi vill att du själv hämtar valpen när det är dags och vi vill också att våra valpköpare höftleds- och armbågsröntgar sin hund vid ca 2 års ålder.

Vid intresse av valp från oss, sänd oss ett mail eller ring!