kennel  Cheenik´s
alaskan malamute & grönlandshund

Att köpa valp från oss...    

Agouti-valp

Vår målsättning med vår avel är att få fram friska, rastypiska hundar med ett underbart temperament och bra dragvilja. Alla valpar säljs efter SKK's, Svenska Kenneklubbens regler och med SKK's köpeavtal.   

 

Valpen flyttar vid ca 9 veckors ålder och då är valpen:

  • Registrerad i SKK = stamtavla
  • Vaccinerad
  • ID-märkt med microchip
  • Avmaskad 3 ggr
  • Veterinärbesiktigad, senast 7 dagar innan leverans
  • Försäkrad mot dolda fel i 3 år i Agria. 
  • Livslång support om ni vill
Valpen får med sig halsband, koppel, lite mat som den är uppväxt på, tuggben, filt, lite andra småsaker och livslång support!
Vi bjuder även valpköparen på 1 års medlemskap i SPHK om inte någon i familjen redan är medlem.
 
 
Hur lever mamman och valparna på kenneln?
När tiken är dräktig bor hon inne i huset med oss ca 2 veckor innan hon ska föda för att acklimatisera sig. Valparna föds och bor inne med mamman i valplådan de första två veckorna. Efter det är valplådan oftast mer i vägen än till nytta, så då plockas den ut. Valparna bor inne tills de är ca 4-5 veckor, då får de flytta ut till hundgården där de har en valp-anpassad hundgård med tak, där de kan gå in och ut i hundhuset som de vill och extra mycket leksaker att sysselsätta sig med. Minst två gånger om dagen går vi promenad, går i skogen, busar i trädgården eller myser inne i huset.  När vi har valpkull tar jag väldigt mycket bilder som jag lägger upp på vårt Instagramkonto, Cheeniks. 

Du som valpköpare ställer krav på oss, att vi gjort vårt yttersta för att föda upp friska och trevliga valpar och vi ställer krav på våra valpköpare.
Vi är väldigt måna om att våra valpar får ett kärleksfullt och aktivt hem och de ska även användas i drag. Du ska själv hämta valpen när den är leveransklar. 
Malamutevalpar ska du höftleds- och armbågsröntgas vid ca 2 års ålder.
Grönlandshundsvalpar ska höftledsröntgas vid ca 2 års ålder.  


Vid intresse av valp från oss, sänd oss gärna ett mail med en presentation som första kontakt.
Mail: cheeniks@live.com