kennel Cheenik´s alaskan malamute 

En kort presentation av oss...

Micke o Annelie heter vi som driver denna kennel och vi bor på en gård utanför Kil i Värmland. Vi äger en flock härliga Alaskan malamuter och sedan 2018 har vi även tre stycken Grönlandshundar. Vi tränar våra hundar mycket genom att dom får dra oss på cykel, fyrhjulig vagn, atv, skidor och släde. 

Vi driver även ett företag hemma på gården som heter Nordanlids Rustik där vi tillverkar rustika trämöbler för både inom- och utomhusmiljö  www.nordanlidsrustik.se och vi finns även på instagram och facebook.     

 

Micke Nordanlid heter jag (tidigare Persson). Jag driver den här kenneln tillsammans med min fru Annelie. Kenneln återuppstod under 2010 efter några års uppehåll. Jag tävlade flitigt mellan åren 1995-2001, då jag tävlade i nordisk stil (pulkastil) och vann en hel del lopp och jag blev även vald till årets Rookie vintern 95-96 i Malamuteklubben.
År 2010 köpte vi två vuxna hundar från två olika kennlar i Norge och startade upp kenneln igen. Vi tog en kull och sparade fem valpar för att få ihop ett hundspann och sen har det rullat på. Vi kör väldigt mycket med våra hundar för att vi tycker det är väldigt kul att motionera hundarna på det sättet och kör mycket hemma på dom milslånga värmländska skogsvägarna. 
Då vi under alla dessa år jobbat med att bygga upp vårt företag och under de senaste två åren även bygger ett helt nytt snickeri, så har det blivit väldigt lite resor med hundarna vintertid, men vi kör mycket hemma och nästa år kommer det bli annorlunda, då ska vi köra flera lopp och vi ska även köra Polardistans 16 mil. Året därpå sen har jag ett längre lopp som i sikte. 

(uppdaterad: 2019-02-21)

 

Annelie Nordanlid Jag har ett stort djurintresse och har haft djur i hela mitt liv. I tonåren ägde jag två avlagda travhästar som jag red och körde sulky med och har även haft två hundar, en Finsk lapphund och en Tervueren. När jag presenterades för den här rasen, Alaskan malamute, behövde jag inte fundera länge på vilken hundras vi skulle ha när vi kände att det var dags att skaffa hund år 2010, vilken underbar ras!
Åren går och nu har vi en helt underbar flock med superbra mentalitet! 
Vi har varit lite nyfikna på grönlandshunden som ras också de senaste åren, vilket resulterade i att vi köpte tre stycken förra året (2018) Det ska bli kul att jämföra dom med malamuten och se hur dom är dragmässigt sen.


(uppdaterad: 2019-02-21)