kennel Cheenik´s alaskan malamute 


4-veckorsbilderna lägger jag ut imorgon

 

Ikväll kommer jag lägga ut en del bilder på Instagram, så kika där.
Imorgon lägger jag ut 4-veckorsbilderna.

 
 
 

Följ oss på Instagram

Jag hoppas ni följer oss på Instagram för där lägger jag ut en del bilder på våra hundar och nu blir det mycket valpbilder :-)

 

Vi söker nya hem till två hundar

Vi söker nya hem till två supermysiga hundar.
Läs mer under rubriken NYTT HEM Klicka på länken.

Valpplaner 2020

Vi planerar en andra och sista kull i år. Läs mer under Valpar / PLANER 2020

 

Några bilder på pappa Chogan

Cahppes Smoke Of Northern Sky "Chogan"

Pappa till våra fina valpar. En fantastiskt fin och mysig kille som dessutom är en kanonduktig drag- och ledarhund. Vi är så otroligt glada för att han blir pappa till vår sista kull på Minhja.

 
 
 
 

1-veckors bilder 

Nu har valparna fått en egen sida där du kan se var och en. Bilder tagna idag då de blev 1 vecka gamla. 
Titta under rubriken VALPAR FÖDDA -> 1 vecka 

Bilder på underverken

Valparna mår så bra och Minhja är en supermamma. Hon har ju fått valpar tidigare så hon är rutinerad och detta blir hennes sista kull. 
Bilderna nedan är tagna i onsdags då valparna var 2 dygn, så inte helt nytagna, men kan inte låta bli att lägga upp dom här.

Bild på tikarna:
 
Bild på hanarna: 

Välkommen till världen!

Minhja och Chogan har fått sju superfina och friska valpar, tre tikar och fyra hanar och hon födde lite tidigare än vad vi hade trott.

Hon har sovit så lugnt och skönt alla nätter utom natten till måndagen (dag 60 från första parningsdag) då vaknade hon tre gånger och hade lite svårt att somna om. Det började så sakteliga.
På morgonen när hon och jag tog morgonkaffet ute på trappen såg jag att hennes temperatur sjönk, för hon skakade där hon satt bredvid mig, tätt, tätt intill.
Det blev så klart inget jobb den dagen varken för husse eller mig, utan vi fanns vid hennes sida hela dagen. Jag försökte sätta mig en liten stund på kontoret på eftermiddagen, men hon kom och hämtade mig efter två minuter, jag skulle vara med henne och husse. 
Inget är ju som väntans tider och timmarna sniglade sig fram :-)
men kl 18.37 gick vattnet. Krystvärkarna satte igång och valparna föddes sen:

18.52 Valp 1 - tik, svart
19.58 Valp 2 - hane, grå
20.07 Valp 3 - tik, svart
20.37 Valp 4 - hane, grå
21.16 Valp 5 - hane, svart
21.46 Valp 6 - hane, svart
02.43 Valp 7 - tik, grå

Minhja och alla valparna mår jättebra.

Magen växer

Minhja's mage växer. Det har redan gått 6,5 vecka från första parningen, så på torsdag är det bara 2 veckor kvar om hon går 63 dagar.

 

Minhja är dräktig

Vår underbara och fantastiska Minhja är dräktig. Om en vecka ska det börja synas på henne ordentligt men kan redan nu se lite förändring på kroppen och för nästan två veckor sedan märkte jag förändring på hennes beteende. Hon är väldigt kärleksfull, kelig, sällskaplig i vanliga fall, men blir nästan så tillgiven så hon vill krypa innanför kläderna när hon är dräktig. En fantastisk tik på alla sätt och jag är så oerhört glad för att vi valde att behålla henne när hon var valp. Vi skulle bara spara en tik och jag ville spara Minhja och Micke ville spara Makita och då vi inte kunde komma överens, så sparade vi båda. Härligt när man har möjligheten att göra så! Detta blir Minhjas sista kull och vi kommer att spara en tikvalp, hoppas vi kan komma överens denna gången! :-) 

Minhja är mjuk och kärleksfull med en superhärlig mentalitet. Hon jobbar jättebra i spannet, går som ledarhund till och från, har gått på alla positioner utom wheel. Hon kan när hon går i mitten, mana på dom andra genom att hoppa framåt, om hon tycker det går för långsamt och det är oftast hon som vill iväg först när vi stannat för att vattna dom. När hon springer i spannet är hon energisk, annars är hon väldigt lugn och avkopplad, inte stressad eller exalterad.  

Detta är en superspännande parning, tycker vi. Chogan är en fantastisk hane, lättsam och cool och som är en jätteduktig ledarhund. Hans pappa likaså och hans pappa är C.I.B. NORD UCH NORD V-11 SE V-13 SE V-15 White Fang Inditarod. Hans mamma är FI UCH SE UCH US CH ​Pale Moon's Roxie Bring Joy 2 Cahppes. 
En mycket spännande stamtavla så detta ska bli så kul!