kennel Cheenik´s alaskan malamute 


Tik söker nytt hem

Känner du någon som skulle må bra av en hundkompis och som bor lantligt utan andra djur?

Vi har två vuxna tikar som vi söker nya hem till OM de nya hemmen dyker upp. Dom är superlugna, fantastiskt mysiga och snälla och skulle må så bra av att få bo inomhus och få umgås med familjen och leva ensamliv som hund.

Är du intresserad eller vet du någon som skulle tycka det var mysigt med hundsällskap, så hör av er och berätta vem ni är, så berättar jag mer om våra tikar. Tycker vi sen att allt känns bra så får ni ta tiken på prov och känns det bra efter provperioden så är tiken er.

Läs mer på vår sida Omplacering

 

 

Vinterträffen 2020

      

Jag måste ju skriva lite om hur det gick för oss på Vinterträffen i Lillholmsjö, Jämtland.
Vi hade sett fram emot den här vinterveckan och räknat ner dagarna, vi skulle åka upp på tisdagen och hem på söndagen. Skulle bli supermysigt att få träffa alla trevliga hundmänniskor och köra släde för första gången den här säsongen. Dessutom superbra träning för dom sex hundarna som skulle göra dragprovet, 2x30 km, på fredagen och lördagen.
Micke hade också tänkt köra dragprovet med Timber och sen ev. Tarqas 10 km (DP10) på söndagen.  

Det var vad vi planerat men så blev det såklart inte. Vi har haft krångel med vår bil ett tag och efter flera misslyckade reparationer så fungerar den ändå inte som den ska. Vi hoppades ända tills sista dag, men icke. Ett av problemen är att den är orkeslös, så vi kände att det var för riskabelt att låta bilen dra på släpkärran med hundtransporten dom 60 mil som vi har upp till Lillholmsjö. Nej, vi beslutade att Micke fick åka upp själv på torsdagen med dom sex hundarna som skulle göra dragprovet (DP60) och jag stannade hemma med dom andra.

Hur gick det då?
På fredagen var det 6 grader varmt, på tok för varmt väder för polarhundar och mjuka spår, så farten på hundarna vart därefter. Våra hundar har heller inte fått träning på några längre distanser den här säsongen då vi har haft en sådan urusel vinter. Bara plusgrader, regn och fukt. Micke bestämde dessutom att låta dom springa med tossar på, för att minimera risken att dom skulle få snöklumpar under tassarna, vilket tre av våra hundar inte tränats på tidigare. Värmen var påtaglig, men dom sprang på och loppet var upplagt på så sätt att dom skulle runda banan två gånger innan dom sprang ner till mål. Micke misstolkade skylten efter första varvet, så han tjatade några gånger på Chappa som ville gå rakt fram, att ta av till vänster istället - Chappa gjorde som husse sa och i och med det så sprang dom fel och efter en lång nedförsbacke kom dom ner till mål. Efter en stunds prat med domaren så vände Micke spannet och kämpade sig upp för den långa uppförsbacken och var sen på spåret igen.
Det blev en 2 km längre tur pga detta och Micke uppskattade efter loppet sen att felkörningen kostade dom ca 15 minuter.

På lördagen var det bättre temperatur. En minusgrad och solsken vilket gav en fantastiskt vacker tur. Det var hårdare spår och hundarna visste idag vad som väntade dom, så dom sprang på bra och det blev en mycket bättre tid.

Tyvärr missade vi dock 1:a pris med 2,5 minut och fick istället ett 2:a pris, lite surt då felkörningen tog ca 15 min. Men, men, sånt är livet!

Vi får hoppas det går bättre sttsa gång - vilket är imorgon och på lördag i Hamra! Lycka till gänget!

     

Vad händer?

Det var länge sedan jag uppdaterade bloggen och känner att det är hög tid att skriva lite igen. Alla våra valpar från i år har fått fantastiska hem och det är så roligt när valpköparna hör av sig med frågor, bilder, videos och uppdateringar om hur det är. Fantastiska ni!

Vad som händer hos oss nu är mycket arbete i snickeriet för att hinna bli klara med de ordrar som ska göras innan vi åker iväg några dagar på vintersemester. Vår bil har havererat och är inlämnad på verkstad. Vår släpkärra ska lagas och besiktigas innan vi åker och vår hundtransport måste repareras en del, så tiden går fort nu!

Körträningen har stannat upp lite, det är lite för varmt och vi har löp på de flesta tikarna. Det blir fri lek på hundarnas villkor istället. 

Vår vintersemester i år blir att åka upp med alla hundarna till Lillholmsjö i februari. En massa mys med hundarna, träffa härliga hundmänniskor och få köra släde för första gången den här säsongen. Här hemma är det ju gröna gräsmattor, lerigt och mellan 4-9 grader varmt.
Micke ska köra DP60 med ett 6-spann och det är som vanligt löp på våra tikar den här tiden på året, så vi får se hur det går. En del av våra tikar blir väldigt tjuriga när dom löper och hanarna tänker på annat. De är fantastiskt duktiga annars men när vi har löptikar så tappar hanarna både koncentrationsförmågan och lusten att dra och likadant är det med tikarna, de är inte sig själva och tappar suget helt. Helt plötsligt är det roligare att säga till en flockmedlem att sluta stirra än att göra sitt jobb som de normalt sett älskar! Roligare att lunka på och titta in i skogen än att titat framåt och fokusera.

Det blir väldigt spännande att se hur det går!

Magisk kull....

Dom flyttar en efter en och jag har lika svårt för varje farväl. Detta är en helt fantastisk kull och om jag hade startat upp med bara några få malamuter, så hade jag gladeligen behållt allihop!
Dom är helt fantastiska! Så olika allihop utseendemässigt, alla är så vackra på sitt sätt, alla har olika personligheter (inget ovanligt) men de är ju så förbaskat underbara var och en!

Vi sparar en tik och jag känner att hade vi haft plats så hade de två sista tikarna ockå fått stannat! Vilken kull, dom visste vad dom gjorde, Makita och Timber!!!

Bilder tagna idag, tre hanar har flyttat. Vi har två tikar kvar som letar hem.
 
 

Vackra bilder....

Igår fick vi besök av Ronja Laursen som tog några fantastiska bilder på valparna. Vi har fortfarande valpar som söke kärleksfulla hem.

 

 

 

 

 

Grattis pappa Timber

Grattis säger vi och valparna till pappa Timber som placerade sig så bra på utställningen i helgen. På Malamutespecialen i lördags fick
Timber Excellent CK och blev 2:a bästa hane av 10 i öppen klass.
Det var många fina hundar och hård konkurrens.
 

 
 
 

4,5 vecka gamla valpar

5-veckors bilder på valparna kommer jag inte att kunna lägga ut förrän på söndag, men här får ni se några fantastiska bilder som togs i veckan av Ronja Laursen som var här på besök.
Tacka snälla Ronja för att jag får använda dina bilder.

 Valp nr 6 - hane och Valp nr 1 - tik

 Valp nr 8 - tik och Valp nr 6 - hane

 Valp nr 3 - hane

 Valp nr 8 - tik

 Valp nr 7 - hane

 Valp nr 4 - tik

 Valp nr 3 - hane och valp nr 5 - tik

 Valp nr 5 - tik

 Valp nr 6 - hane

 Valp nr 2 - Hane

 Valp nr 5 - tik och Valp nr 1 - tik

Få förunnat...

Det är få förunnat att få uppleva hur det är att ha valpar.
Det är verkligen helt underbart samtidigt som det är väldigt mycket jobb och ett stort ansvar. Jag vill att valparna ska ha det superbra hela tiden, att allt ska vara så perfekt som möjligt för dom så dom får en bra start i livet och bästa förutsättningar till ett fortsatt bra liv, vilket också kräver en hel del av mig.
Tiden går så oerhört fort och det är bara några veckor som jag får ha dom till låns och dom tar jag vara på!

 
 
 
 

 

 

 

4 - veckorsbilder

Eftersom det regnade så igår så tog vi 4-veckorsbilder idag, men idag blåste det istället halv stor, vilket inte var så kul om man frågar valparna. Första gången dom upplevde det.

Valpar söker hem

Gå gärna in på valparnas egna sida;
VALPAR / Limited Edition-litter / 3 veckor