kennel Cheenik´s alaskan malamute 


Magisk kull....

Dom flyttar en efter en och jag har lika svårt för varje farväl. Detta är en helt fantastisk kull och om jag hade startat upp med bara några få malamuter, så hade jag gladeligen behållt allihop!
Dom är helt fantastiska! Så olika allihop utseendemässigt, alla är så vackra på sitt sätt, alla har olika personligheter (inget ovanligt) men de är ju så förbaskat underbara var och en!

Vi sparar en tik och jag känner att hade vi haft plats så hade de två sista tikarna ockå fått stannat! Vilken kull, dom visste vad dom gjorde, Makita och Timber!!!

Bilder tagna idag, tre hanar har flyttat. Vi har två tikar kvar som letar hem.
 
 

Vackra bilder....

Igår fick vi besök av Ronja Laursen som tog några fantastiska bilder på valparna. Vi har fortfarande valpar som söke kärleksfulla hem.

 

 

 

 

 

Grattis pappa Timber

Grattis säger vi och valparna till pappa Timber som placerade sig så bra på utställningen i helgen. På Malamutespecialen i lördags fick
Timber Excellent CK och blev 2:a bästa hane av 10 i öppen klass.
Det var många fina hundar och hård konkurrens.
 

 
 
 

4,5 vecka gamla valpar

5-veckors bilder på valparna kommer jag inte att kunna lägga ut förrän på söndag, men här får ni se några fantastiska bilder som togs i veckan av Ronja Laursen som var här på besök.
Tacka snälla Ronja för att jag får använda dina bilder.

 Valp nr 6 - hane och Valp nr 1 - tik

 Valp nr 8 - tik och Valp nr 6 - hane

 Valp nr 3 - hane

 Valp nr 8 - tik

 Valp nr 7 - hane

 Valp nr 4 - tik

 Valp nr 3 - hane och valp nr 5 - tik

 Valp nr 5 - tik

 Valp nr 6 - hane

 Valp nr 2 - Hane

 Valp nr 5 - tik och Valp nr 1 - tik

Få förunnat...

Det är få förunnat att få uppleva hur det är att ha valpar.
Det är verkligen helt underbart samtidigt som det är väldigt mycket jobb och ett stort ansvar. Jag vill att valparna ska ha det superbra hela tiden, att allt ska vara så perfekt som möjligt för dom så dom får en bra start i livet och bästa förutsättningar till ett fortsatt bra liv, vilket också kräver en hel del av mig.
Tiden går så oerhört fort och det är bara några veckor som jag får ha dom till låns och dom tar jag vara på!

 
 
 
 

 

 

 

4 - veckorsbilder

Eftersom det regnade så igår så tog vi 4-veckorsbilder idag, men idag blåste det istället halv stor, vilket inte var så kul om man frågar valparna. Första gången dom upplevde det.

Valpar söker hem

Gå gärna in på valparnas egna sida;
VALPAR / Limited Edition-litter / 3 veckor

 

Valparna är nu 17 dagar gamla

Makita sköter valparna och sig själv exemplariskt. Det är så fantastikst att se så snabbt tikarna blir rumsrena. Dom bor ju i hundgårdar med ingång till hundhuset och när dom ska få valpar så bor dom inne flera veckor, innan och efter valpning. Tikarna lär sig med en gång att man gör ingenting inne.


Makita nu till exempel. Hon har bott i hundgård i hela sitt liv, varit inne i huset och myst ibland, men det är ju bara korta stunder. Nu har hon bott inne i flera veckor och har bara kissat inne en gång och det hände en natt precis i början. Hon är så duktig! 

Hon är så mån om sina små och så kärleksfull, precis som en mamma ska vara. Hon har ju aldrig varit mamma tidigare och blir det nu först vid 6 års ålder, hon fyllde 6 år igår. Hon ser så lycklig och stolt ut!

Valparna växer så det knakar och är redan 17 dagar. Det är 7 st med agouti-teckning och en som inte är agouti.

Vi söker kärleksfulla hem till dessa, så funderar du på att skaffa en friluftskompis så hör av dig via mail först med en liten presentation.

 

 

 

Ett par valpbilder

Måste lägga ut några bilder på dom underbara valparna som ligger i valplådan. Makita och Timbers små underverk.
När jag kom in i valprummet och fann Makita och en valp så här så var jag ju bara tvungen att ta kort.

 

 

 

 

Från 100 %

Från 100 % kontroll till att känna att man mist den totalt ett tag.

Vi är vana att ha stenkoll på våra hundar. Vi ser alltid när det börjar närma sig löp på tikarna, på många olika sätt. På vissa tikar ser man det tydligt och på andra lite mindre tydligt, men vi brukar alltid se intresset på hanhundarna när det är någonting på gång och då flyttar vi på tiken så hon inte går ihop med hanen längre, alternativt att hanen får flytta. (Vi flyttar ofta runt på våra hundar så de får en annan kompis att umgås med ett tag och får en ny hundgård att bo i)

I år har vi fått två oplanerade parningar!


Det är Timber som är pappa till båda kullarna och han har blivit en luring. Undrar om han kan vara så smart att han döljer det då han vet att tiken, alternativt han själv, får flytta när det är löp?! Han äter som vanligt, beter sig precis som vanligt tillsammans med tiken han går med, visar ABSOLUT ingenting när vi är i närheten eller när dom är ute och busar och springer i trädgården och hägnet. Det är precis som han vet att visar jag något så flyttar dom på henne. 

Vi fick en chock när vi upptäckte detta, vi hade nu fått en tjuvparning till. Från att vara van vid att ha 100 % koll på allt och känslan som infinner sig där jag känner att vi tappat all kontroll för ett tag…!! Vad fasen är det som händer?!!

Tiken jag nu pratar om är Makita, syster till Minhja. Hon är en underbar tik, lika trevlig som sin mamma Inca och sin syster Minhja, supermysig och lättsam.
 
Jag började misstänka att något inte stod rätt till när det var ca fyra veckor kvar till valpning, då såg jag att hennes ämnesomsättning ändrades. Hon la på sig utan att få mer mat. Det gjorde mig fundersam i några dagar och gjorde också att jag tänkte tanken… men nej, det är omöjligt!

Men tankarna snurrade… Kan det verkligen vara så? Vi flyttade ju på Timber för att jag såg att hon var på väg att börja löpa. Timber bodde i en annan hundgård de följande åtta veckorna och sen flyttade vi tillbaka honom. Hon hade löpt klart för länge sen. Men… vad hände sen? Hon måste ha börjat löpa om…?! Och allt detta har skett utan att vi sett eller hört något!
Jag började misstänka och inse det katastrofala!  

Jag såg som sagt att Makita la på sig, precis som hon sparade reserver. Jag märkte också att hon tittade på mig på ett helt annat sätt, det hade jag kanske kunnat se tidigare, med facit i hand, men inte en tanke på det. Hon ändrade sitt beteende i mycket, typiska dräktighetstecken och magen började sakta växa.

Dräktigheten var ett faktum!
Tankarna snurrade, vad skulle vi göra? Vad kunde vi göra? Vi kan ju inte göra något....? Hade vi sett när parningen gjordes så hade vi kunnat ge henne abortsprutor så klart, men nu går det ju inte. Oj, vad vi pratat, funderat och våndats.

Den 26 september födde Makita 8 friska, fina valpar. Fyra tikar och fyra hanar och alla är underbara.
Ni kan se bilder under fliken VALPAR / Limited Edition-kullen.

Nu söker vi hem till dessa valpar. Känner du att du önskar en friluftskompis som du kan ge ett kärleksfullt liv, så välkommen att höra av dig. Skicka mig gärna en presentation på cheeniks@live.com