kennel Cheenik´s alaskan malamute 


Våra valpar

Vilka underbara valpar vi har och så fantastiskt fina. Dom är så nyfikna, vill vara med, trygga, framåt och kontaktsökande.

Vi har ett par otingade hanvalpar (vet inte vilka än) som vi fortfarande väntar på rätta köpare till. Då båda färäldrarna är väldigt duktiga draghundar så vill vi föstås att valparna ska komma till hem där det finns intresse för drag. 
Är du dragintresserad och inte bor i lägenhet, så skicka gärna ett mail med en presentation.

Valparna 1 vecka gamla

En vecka idag och nu har de fått en egen sida som du hittar under rubriken Valpar / VALPAR FÖDDA / 1 vecka.
Alla valpar har nu fått halsband med en egen färg för att vi lättare ska kunna hålla isär dom nu till en början, några är väldigt lika just nu.


 

Valparna är födda

Chappa var så duktig och det gick så smidigt, natten till påskdagen föddes tio stycken valpar. Första föddes kl 01.02 och den sista kl 6.49, så det gick SÅ bra. Alla valparna var väldigt alerta och pigga direkt när de kom ut och en valp högg tag i toppen på mitt lillfinger och började suga när jag hjälpte honom/henne ur fostersäcken. :-)

Det blev sex hanar och fyra tikar. Chappa och alla valparna mår superbra.

 

 

Underbara Chappa

Inget är ju som väntans tider och det är så otroligt spännande varje gång det är valpar på väg.
Chappa mår superbra och magen växer för var dag. Idag är hon på dygn 52, så det är ett tag kvar, men hennes förra valpkull fick hon på dygn 59, så vi får se om det kommer lite tidigare även denna gång. 

Valplådan står i valprummet sedan i söndags och jag sover med Chappa i valprummet från det hon flyttat in nu, tills valparna är ett par veckor. Jag har en egen säng ska tilläggas, så jag ligger inte i valplådan. :-)

Magen växer

Chappa mår helt perfekt och magen växer. Hon är keligare och kramigare än vanligt och extra hungrig. Nu har hon gått sex veckor sedan parning.

 

Chappa är dräktig

Vi är så glada, Chappa är dräktig. Detta blir så spännande och roligt!
Hon har nu gått 5 veckor sedan parning och vi förväntar oss valpning i början på april.

 
 

Grattis!

Vi säger grattis till Northern Star-kullen som fyller 6 månader idag.
Jag hoppas att ni följer oss på Instagram, för här på hemsidan händer det inte mycket.


Vår Mushi på bilden (Cheenik´s Northern Star Mushi) 

 

 

Chappa har träffat Jackson

Nu håller vi tummarna att det blir valpar i början på april med denna supertrevliga kille, Jackson.

         

Chappa börjar så sakta...

Nu är jag tidigt ute och informerar er om att Chappa så sakteliga har börjat löpa. Gissar att hon går in i höglöp om ca 3 veckor, men det återstår att se. 
Blir en rolig resa att få göra sen då hon ska få träffa den supertrevliga Jackson. 

8 veckor

I måndags blev dom 8 veckor och äntligen ligger bilderna ute nu på deras sida. Nyfikna, trygga, pigga, alerta valpar med härligt självförtroende! Wow!

Vi har ett par valpar otingade som vi söker aktiva hem till. Hör av dig med en presentation om dig själv om du är intresserad på cheeniks@live.com